Zaken doen begint met een goede telefoonverbinding

cloud-avenue-telefoonverbinding2

We communiceren wat af vandaag de dag. Vergaderen op afstand is met video conferencing heel gewoon geworden. We checken voortdurend onze mail, zitten dagelijks op de chat en gebruiken allerlei handige collaboratietools om veilig te kunnen samenwerken.

Vergeet je telefoon niet!

Door alle aandacht die tegenwoordig uitgaat naar nieuwe technologieën op het gebied van video, messaging en samenwerking, vergeten we wel eens hoe belangrijk voice nog altijd is. Veel bedrijven staan er pas bij stil op het moment dat hun oude telefooncentrale vervangen moet worden of als er een ernstige storing is.

Telefooncentrales gaan lang mee, maar na 10-15 jaar zijn ze toch echt aan vervanging toe. Als bedrijf wil je niet dat de centrale het ineens begeeft zodat je telefonisch onbereikbaar bent. Daarom is het belangrijk om op tijd na te denken over vervanging.

Kies de oplossing die bij je past

Bij het kiezen van een goede telefooncentrale zijn er allerlei opties. Een eigen telefooncentrale heeft als voordeel dat je zelf de controle houdt. Telefonie in de cloud heeft een aantal voordelen qua beheer en kosten. Daarnaast zijn er nog allerlei tussenvormen die interessant kunnen zijn. Voor elk bedrijf is er wel een passende oplossing, maar het hangt er maar net vanaf hoe je bedrijf eruit ziet en wat je wensen zijn.

De voordelen van voice

Voor veel mensen is telefoneren nog altijd net wat praktischer of makkelijker dan mailen of chatten. Het grote voordeel van voice is dat je je handen vrij hebt. Je kunt makkelijker multi-tasken. Even wat documenten doorbladeren of iets op de computer opzoeken. Ook ben je geen tijd kwijt aan het formuleren van je boodschap en typo’s. Doordat je direct met een ander communiceert, is de kans kans op misverstanden klein. Vooral als je het druk hebt is het vaak sneller en efficiënter even een belletje te doen.

Zo belangrijk is goede telefonie

Een goede telefonische bereikbaarheid is cruciaal voor de meeste bedrijven. Daarom is het belangrijk de juiste keuzes hierin te maken en niet alleen te investeren in fancy tools. Hoe handig video of collaboratietools ook zijn, alles begint met een goede telefoonverbinding. Want zeg nou zelf. Wat is erger? Een uurtje geen mail of een uur telefonisch onbereikbaar zijn?

Share:

Meer artikelen

Winter, het is tijd voor…

Bijna alle bomen hebben hun blad laten vallen. De dagen worden korter, het wordt kouder en we kruipen onder warmere dekens. De cadeautjes gaan weer