Handig al die tools, maar waar moet je beginnen?

Cloud-avenue-digitale-werkplek

De kans is groot dat je je werkdag begint met het checken van je mail en je agenda. Waarschijnlijk werk je vervolgens aan wat documenten en open je een of meerdere browsers om in het systeem te kijken of op internet iets op te zoeken. Je chat wat met collega’s en voert overleg, face-to-face of op video. Tussendoor handel je nog wat telefoontjes af.

Waar was ik ook weer gebleven?

Voor je het weet, zit je heen en weer te switchen tussen allerlei verschillende browsers, documenten en applicaties. Herkenbaar?

Al die nieuwe communicatietools zijn op zich hartstikke handig, maar het maakt je werkomgeving er niet overzichtelijker op. Daarom is het verstandig om de tools te bundelen in een gebruiksvriendelijk web-based platform. Daarmee kun je vanuit één centrale plek veilig en eenvoudig mailen, telefoneren, chatten, skypen, samenwerken of wat je ook maar wilt.

Werken op een centrale plek

Het samenbrengen van alle verschillende communicatie- en samenwerkingtools in een platform levert je veel gemak op. Hoe minder schermen je in de gaten hoeft te houden, hoe meer overzicht je hebt. Door voice, video, messaging en andere tools te integreren krijg je een efficiënte, professionele werkomgeving waarin je eenvoudig je weg kunt vinden. De voordelen? Betere communicatie, slimmer samenwerken en je productiviteit vliegt de pan uit!

Ieder zijn eigen smaak

Het inrichten van een centraal platform waarop je al je communicatie- en samenwerkingstools kunt gebruiken, is altijd maatwerk. Hoe de oplossing eruit komt te zien, verschilt per bedrijf. Zit je met een aantal vaste medewerkers op een vaste plek, dan is het bijvoorbeeld maar de vraag of collaboratie tooling wel nodig is. Misschien heb je voldoende aan mail, een chatfunctie, telefoon en videoconferencing om met klanten te kunnen overleggen.

Heb je teams op meerdere locaties of externe partners waarmee je samenwerkt, dan zijn samenwerkingstools juist ontzettend handig. Het is maar net hoe je organisatie eruit ziet en wat je wensen zijn.

Maak het jezelf makkelijk

Communicatie- en Collaboratietools zijn er om je het leven makkelijker te maken. Niet om je met extra werk op te zadelen of te overladen met nog meer applicaties, interfaces of informatie. Ons advies: laat je niet gek maken. Kijk wat je daadwerkelijk nodig hebt om je werk te kunnen doen en zorg dat je die functionaliteit vanaf een centrale plek kunt benaderen. Daar doe je jezelf en je bedrijf een groot plezier mee!

Share:

Meer artikelen

Winter, het is tijd voor…

Bijna alle bomen hebben hun blad laten vallen. De dagen worden korter, het wordt kouder en we kruipen onder warmere dekens. De cadeautjes gaan weer